Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Στην γραμμή να παρατείνει όσο το δυνατόν περισσότερο η κυβέρνηση το πάγωμα της συζήτησης για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών θα κινηθεί κατα την σημερινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίζεται σύμφωνος με όσα ανέφερε ο κ. Σαμαράς στο προχθεσινό άτυπο υπουργικό λέγοντας πως το θέμα ειναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και θα πρέπει να εξεταστεί στην ώρα του και δεν αποκλείεται να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό στελέχη των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης να εξετάσουν απο κοινού με ποιους τρόπους η κυβέρνηση θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το καυτό θέμα χωρίς να πλήξει τους ασθενέστερους.

Ο κ. Βενιζέλος συμφωνεί και με την διαπίστωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλου οτι μπορεί η κυβέρνηση να αποσταθεροποιηθεί απο ενα "ατύχημα " και να οδηγηθεί η χώρα αναπόφευκτα σε εκλογές. Εχει άλλωστε νωπές στο μυαλό του τις... απειλές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που προειδοποιούν σε όλους τους τόνους οτι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας απο τη Βουλή δεν πρόκειται να περάσουν.

Η Χαριλάου Τρικουπη επιμένει οτι κόκκινη γραμμή αποτελεί η διατήρηση του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ ως αντικειμενική αξία ενός ακινήτου που χρησιμοποιείται ως πρώτη κατοικία για να μην κατασχεθεί. Επίσης ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει απο τον πρωθυπουργό να υποδείξει στον υπουργο Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να βρει όσους δεν πληρώνουν τα στεγαστικά τους δάνεια αλλα τα εισοδήματα τους δεν δικαιολογούν την "αδυναμία" της μη αποπληρωμής. " Το υπουργείο οφείλει με τους μηχανισμούς του να βρει όσους εκμτεταλλευονται την κρίση και δεν πληρώνουν" είπε πρόσφατα σε συνεργάτες του.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό την δυνατότητα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση έστω και με τροπολογία σε κάποιο νομοσχέδιο ώστε να παραταθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών για έναν ακόμη χρόνο.

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία καθώς όπως θυμίζει το 2010 αρνήθηκε να ψηφίσει στη βουλή την ρύθμιση για την προστασία απο τους πλειστηριασμούς και τώρα επενδύει πολιτικά στο επίμαχο θέμα...