Κρίσιμη συνάντηση με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα έχει σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης και πρόσθεσε: «εμείς δεν κρατάμε όμηρους τα παιδιά, εμείς συνεργαζόμαστε μαζί τους και με τους γονείς τους».

Οι καθηγητές, οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην εκπαίδευση, πραγματοποίησαν την Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Εν τω μεταξύ μιλώντας νωρίτερα στο Mega ο κ. Κοτσιφάκης τόνισε ότι «θα γίνουν συνελεύσεις με την έναρξη της νέας χρονιάς για να αποφασίσουμε ακριβώς πώς και με ποιον τρόπο θα κινητοποιηθούμε απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα που έχει έρθει στον χώρο της εκπαίδευσης».

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι «διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τον εκπαιδευτικό», υπογραμμίζοντας ότι «με τέτοιους όρους δεν μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο».

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ φαίνεται ότι θα επιδιώξει τη συγκρότηση κοινού μετώπου με τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και με τους εργαζόμενους στην Υγεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Ιδιωτικών Σχολείων Μιχάλης Κουρουτός δήλωσε ότι «θα επιδιωχθεί συντονισμός με την ΟΛΜΕ».