Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.  Στη συνάντηση είχαν κληθεί και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης. 
 
Ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία άφησε όμως να εννοηθεί πως υπήρξε σύγκληση απόψεων στο θέμα, καθώς όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εαν υπήρξε συμφωνία απάντησε: «Νομίζω πως ναι». 
 
Σε δήλωσή του, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα και ότι συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών για το οποίο θα υπάρξει δήλωση του πρωθυπουργού.
 
Το φθινόπωρο αναμένεται θερμό, με αρκετά μέτωπα με την κοινωνία να παραμένουν ανοιχτά ενώ και τα σενάρια για νέο πακέτο διάσωσης της χώρας που φτάνουν από τη Γερμανία δημιουργούν μια πίεση στην κυβέρνηση. 
 
Όλα τα ανοιχτά θέματα με κυρίαρχο αυτό της άρσης των πλειστηριασμών συζητήθηκαν στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
 
Το θέμα άνοιξαν υπουργοί της κυβέρνησης υπό τις πιέσεις της τρόικας, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις ακόμα και στους κόλπους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με πολλούς βουλευτές να έχουν βγει στο αντάρτικο και να δηλώνουν πως η ρύθμιση για άρση της αναστολής των πλειστηριασμών δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή. 
 
Το θέμα πήρε πάνω του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καθώς στην προχθεσινή κυβερνητική σύσκεψη δεν θέλησε να το συζητήσει και τόνισε πως θα το χειριστεί προσωπικά. 
 
Σήμερα Σαμαράς και Βενιζέλος επιχείρησαν να βρουν τη χρυσή τομή ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε τις κόκκινες γραμμές όπως η διατήρηση του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ ως αντικειμενική αξία ενός ακινήτου που χρησιμοποιείται ως πρώτη κατοικία για να μην κατασχεθεί. Ταυτόχρονα πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν πως ο κ. Βενιζέλος επιμένει στη λογική να βρεθούν όσοι δεν πληρώνουν τα στεγαστικά τους δάνεια αλλά τα εισοδήματα τους δεν δικαιολογούν την "αδυναμία" της μη αποπληρωμής. " Το υπουργείο οφείλει με τους μηχανισμούς του να βρει όσους εκμεταλλεύονται την κρίση και δεν πληρώνουν" είπε πρόσφατα σε συνεργάτες του.
 
Ο φόβος πως το θέμα των πλειστηριασμών μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικό ατύχημα την ώρα μάλιστα που φαινομενικά τουλάχιστον η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο(εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα - οι μεταρρυθμίσεις  έχουν δρομολογηθεί) οδηγεί σε αναδίπλωση και σε εξεύρεση άλλων λύσεων που δεν θα θίγουν τους οικονομικά αδύναμους. 
 
Μετά τη χθεσινή σύσκεψη μάλιστα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη οι πληροφορίες αναφέρουν πως το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε μια ρύθμιση που δεν θα αφορά την πρώτη κατοικία αλλά ενδεχομένως τα ακίνητα προς εμπορική χρήση και τις εξοχικές κατοικίες.