Σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο  γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την πληροφορία ότι το «Ξενία» Καλεντζίου παραχωρήθηκε στον δήμο Ερυμάνθου από το ίδρυμα «Γεωργίου Παπανδρέου», μετά από συμφωνία της δημοτικής αρχής με τον πρώην πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο «πέρασαν τρία και πλέον χρόνια από την εποχή που μέσω αλλεπάλληλων κοινοβουλευτικών ερωτήσεων αποκάλυψα την χαριστική παραχώρηση του Ξενία Καλεντζίου στο ίδρυμα Παπανδρέου. Μία χαριστική παραχώρηση που έγινε το 2004, επί πρωθυπουργίας Σημίτη, και για την οποία ο πάλαι ποτέ “τσάρος της οικονομίας”, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μου είχε απαντήσει πως η παραχώρηση του ακινήτου από τα Τουριστικά Ακίνητα στο ίδρυμα “ουδόλως απετέλεσε μορφή αθέμιτης εύνοιας προς αυτό”. 

Δεν θα σχολιάσω εκ νέου τις απίστευτες - στα όρια υποτίμησης της στοιχειώδους νοημοσύνης - απαντήσεις που μου δόθηκαν τότε, ούτε θα επανέρθω στα όσα τότε είχα καταθέσει, αν και έχω στην διάθεσή μου πολύ πλούσιο υλικό για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος «περιμένω από τον πρώην πρωθυπουργό και - ας μην ξεχνάμε - βουλευτή Αχαΐας, να μάθουμε με πόσα χρήματα θα συμβάλλει το ίδρυμα στην αναμόρφωση του παλαιού ξενοδοχείου, ώστε αυτό να τεθεί στην διάθεση της τοπικής κοινωνίας.

Η πληροφορία ότι η συμφωνία προβλέπει την ανάπλαση του χώρου με ευθύνη μόνο του δήμου, με κάνει και μένα, όπως και πολλούς άλλους, πολύ σκεπτικό.

Με ποιο τρόπο θα καταφέρει ένας φτωχός και καταχρεωμένος περιφερειακός δήμος να αναπλάσει και να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο ακίνητο και μέσα από ποιους πόρους;

Οι κακές γλώσσες λένε πως ο κ. Παπανδρέου, ξεφορτώθηκε ένα ακίνητο που στη σημερινή εποχή των πολλών φόρων και χαρατσιών στην ακίνητη περιουσία, του δημιουργούσε σημαντικό βάρος.

Ελπίζω να μην είναι έτσι και ελπίζω, έστω και τόσο αργά, η παραχώρηση του ακινήτου στον δήμο να αποτελεί σαφή διόρθωση του λάθους που έγινε το 2004, καθώς επίσης τα έξοδα μεταβίβασης να τα πληρώσει το Ίδρυμα Παπανδρέου και όχι οι δημότες. Οι συμπατριώτες μας Τριταιίτες σωστά λένε: ‘’Μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα δεν γίνονται’’. «Ο Γιώργος Παπανδρέου, για πολλούς λόγους, πρέπει να συμβάλλει στην αναμόρφωση και ανάδειξη ενός σημαντικού ακινήτου στην πατρώα γη του παππού του».