Στην αντεπίθεση περνά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας σε υψηλούς τόνους στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε: «Έμμονη ιδέα έχει γίνει στο ΣΥΡΙΖΑ η προσπάθεια απαξίωσης κάθε θετικού αποτελέσματος για την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο και κάθε θετικής προοπτικής για την χώρα από δω και μπρος.

- Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί θεωρούν ως πολύ πιθανό πια, ότι η Ελλάδα θα επιτύχει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα. Όχι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να καταστροφολογεί…

- Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προεξοφλούν πια ότι, η Ελληνική οικονομία θα βγει από την ύφεση την επόμενη χρονιά. Όχι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί υπογραμμίζουν με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο. Όχι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να την εμποδίσει, να τη σταματήσει και να γυρίσει την Ελλάδα πίσω.

- Πρωτογενή πλεονάσματα και έξοδος της Ελλάδας από την ύφεση σημαίνουν ότι τελειώνει και η «μνημονιακή» περίοδος για την οικονομία. Όλοι το καταλαβαίνουν αυτό, εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθεί να καταστροφολογεί.

Εμφανίζεται να θέλει να «προστατέψει την ελληνική κοινωνία από το Μνημόνιο». Στην πραγματικότητα θέλει να επαναφέρει όλες τις στρεβλώσεις που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στο Μνημόνιο. Τις στρεβλώσεις και τους βολεμένους προστατεύει, όχι την Ελληνική κοινωνία! Δίνει μάχη οπισθοφυλακών του χθες, την ώρα που η Ελλάδα γυρίζει σελίδα στο αύριο. Και το κάνει με ψέματα, με συκοφαντίες και προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα, στηρίζοντας συντεχνίες που χάνουν κάθε μέρα την παλαιά επιρροή τους και στηρίζοντας βολεμένους που έχασαν πια τα προνόμιά τους.

Έφτασε στο σημείο χθες να… διαμαρτυρηθεί που η αστυνομία έβαλε τέλος σε παράνομες καταλήψεις του Πολυτεχνείου που διαρκούσαν τριάντα χρόνια! Αυτό που ζητούσε για χρόνια ολόκληρη η κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ το αποδοκίμασε. Όμως, ο ελληνικός λαός κατάλαβε πια το ρόλο του, δεν παρακολουθεί το παραλήρημά του και δεν τον εμπιστεύεται. Αυτό είναι το μόνο που άρχισε να καταλαβαίνει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και οξύνει τις επιθέσεις του κάθε μέρα. Χωρίς να πείθει πλέον ούτε καν τους δικούς του».