Επίλυση στο ζήτημα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα θα δοθεί έπειτα από δημοσίευμα του newpost για τους 850 υπαλλήλους των ΕΑΣ που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες.

Από το Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε σήμερα το απόγευμα να λάβουν ένα σημαντικό ποσό έναντι των οφειλομένων τους οι εργαζόμενοι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα 1.000 ευρώ έναντι των δεδουλευμένων τους την Δευτέρα 26 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το newpost,  αν και η εντολή είχε δοθεί από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ώστε το θέμα με τους απλήρωτους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα να λυθεί άμεσα και σίγουρα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, εκείνοι εξακολουθούσαν να είναι απλήρωτοι και να τους χρωστούν δεδουλευμένα 8 μηνών. 

Κι ενώ είχαν εισπραχθεί 1,8 εκατομμύρια ευρώ για έργο που έχει παραδοθεί η εταιρία δεν μπορεί να πληρώσει τους εργαζομένους της καθώς δεν μπορεί να εκδώσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Το θέμα έφτασε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο ζήτησε να λυθεί άμεσα και οι 850 εργαζόμενοι να πάρουν ένα ποσό (περίπου 1000 ευρώ ο καθένας ) ως έναντι των οφειλών ενώ επιθυμία του Πρωθυπουργού είναι να στηριχθεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία. 

Τ.Α.