Για ανατροπή της σημερινής «καταστροφής»,όπως τη χαρακτήρισε, με ανένδοτο αγώνα, μίλησε από την Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κήρυξε «ανένδοτο», κάνοντας παράλληλα λόγο για «τραγωδία» την οποία ζει ο ελληνικός λαός.

«Ο κύριος Σαμαράς μιλάει για success story, για επιτυχία της πολιτικής του, για το τέλος των μνημονίων» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:.

«Υπερηφανεύεται ότι το πρόγραμμα βγαίνει. Μαζί με τον λογιστή των δανειστών, τον κύριο Στουρνάρα, διαφημίζουν ότι πετυχαίνουν πλεόνασμα.Και την ίδια στιγμή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας τους, ο κύριος Σόιμπλε, από τη Γερμανία, βγαίνει δημόσια και παραδέχεται ότι το πρόγραμμα έπεσε έξω και εξαγγέλλει νέο πρόγραμμα... βοήθειας για μετά το 2014. Δηλαδή νέο μνημόνιο, νέες δεσμεύσεις, ή πιο σωστά: νέα δεσμά για όλους μας.Με δυο λόγια, ο κύριος Σόιμπλε και η κυρία Μέρκελ, ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει».

Κήρυξε τον «ανένδοτο»

«Ο κόσμος μια απαίτηση έχει από εμάς. Να βάλουμε τα δυνατά μας για να τους ανατρέψουμε. Κι εμείς μία επιλογή έχουμε: να τους ανατρέψουμε. Δεν θέλουμε να παραλάβουμε στάχτη και αποκαΐδια αλλά μια χώρα που να μπορεί να σταθεί στα πόδια της» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «ανένδοτο αγώνα» κατά της κυβέρνησης των μνημονίων.

«Το μνημόνιο δεν απέτυχε. Στόχος του μνημονίου δεν ήταν η μείωση του χρέους. Πέτυχε τους ανομολόγητους στόχους. Συμπίεσαν μισθούς, συντάξεις στα όρια της επιβίωσης και την ίδια στιγμή "ξήλωσαν" δημοκρατικές κατακτήσεις, συρρίκνωσαν τη δημοκρατία, και επέβαλαν ως μονόδρομο το "κράτος έκτακτης ανάγκης"», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επανέλαβε την πρότασή του για μια συμμαχία του ευρωπαϊκού νότου λέγοντας: «επιτέλους, αυτή είναι που θα μας σώσει».

«Όσο υπάρχουμε εμείς ούτε ένας πλειστηριασμός»

«Όσο υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν στην Ελλάδα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών και συμπλήρωσε λέγοντας: «Εκτός κι αν κάνουν τους πλειστηριασμούς σε ξένη χώρα, όμως θα έχουν πρόβλημα να τους εφαρμόσουν στην Ελλάδα».