Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πραγματοποίησε σήμερα τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, με θέμα το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις δημόσιων νοσοκομείων, σύμφωνα με δελτίο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

Με αφορμή και τη σημερινή συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με εκπροσώπους του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και των δήμων της περιοχής, μετέφερε στον υπουργό Υγείας την ανησυχία των κατοίκων και των φορέων της Δυτικής Αθήνας σε σχέση με τη συρρίκνωση του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών), που οδηγεί στο κλείσιμο του.

Όπως είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους του ΑΣΔΑ ο κ. Κουτσούμπας, αυτή η εξέλιξη, όπως επίσης το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις και άλλων δημόσιων νοσοκομείων, θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες, καθώς θα στερήσει σημαντικές υπηρεσίες υγείας από λαϊκές οικογένειες, ιδιαίτερα σε μια περιοχή που μαστίζεται από μεγάλη ανεργία και φτώχεια και ζουν πάνω από δύο εκατομμύρια κάτοικοι, θα οδηγήσει στην ενίσχυση των επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας και τον αποκλεισμό των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.