Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος αναφέρει ότι με την απελυθέρωση των πλειστηριασμών για την α΄ κατοικία θα αποτελειωθούν χιλιάδες νοικοκυριά. 

«Είναι μνημονιακές δεσμεύσεις του παραδομένου στην τρόικα υπηρετικού προσωπικού τις οποίες έχει ορκιστεί πάση θυσία να εφαρμόσει. Η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, στους ΟΤΑ, στην Υγεία, στην Παιδεία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις περήφανοι και φιλόπονοι εργαζόμενοι, παρά τον άδικο διασυρμό και τις επιθέσεις που υφίστανται, δεν έχουν τίποτα να προσδοκούν από την τροϊακή κυβέρνηση που λεηλατεί τη χώρα, ξεπουλά τον πλούτο της, εξαθλιώνει τους πολίτες στερώντας κάθε ελπίδα από τη νέα γενιά» τόνισε.

Παράλληλα ο κ. Μητρόπουλος αναφέρει ότι οι ΚΥΑ που θα εκδοθούν σήμερα και τις επόμενες μέρες για τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα θα επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τις αρχικές εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του, κ. Αλέξη Τσίπρα. «Στόχος της τροϊκανής κυβέρνησης και των δανειστών – εντολέων της είναι η κατάργηση του κοινωνικού κράτους και η παράδοση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης απευθείας στους δανειστές και ιδιώτες.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, στους ΟΤΑ στις ΔΕΚΟ, στον βαριά μνημομιόπληκτο ιδιωτικό τομέα, οι αξιοπρεπείς συνταξιούχοι μας δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες. Δεν μπορούν σε τίποτε να ελπίζουν από την τρόικα και την πειθήνια αυτή κυβέρνηση» είπε.

Καταλήγοντας ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στις δρομολογούμενες για το επόμενο διάστημα κινητοποιήσεις οι οποίες όπως είπε έχουν  μεγάλη σημασία. «Οι επιμερισμένοι αγώνες κατά κλάδο και επαγγελματική κατηγορία έχουν βέβαια τη μεγάλη σημασία τους. Ο κοινός όμως ενωμένος αγώνας όλων είναι περισσότερο από ποτέ άλλωστε αναγκαίος» τόνισε.

«Κυβέρνηση και τρόικα φέρονται στο λαό μας σα να είναι εχθρός. Εκδίδουν καθημερινά πολεμικά ανακοινωθέντα. Δεν τον σέβονται, τον εξαθλιώνουν χωρίς τελειωμό χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Πρέπει άμεσα να τους σταματήσουμε. Με δημοκρατικούς και συλλογικούς αγώνες, μαζικούς και ενωτικούς, πρέπει να τους ανατρέψουμε. Είναι επικίνδυνοι για την Ελλάδα, τους περήφανους πολίτες της, τη θαυμαστή νέα γενιά που της έχουν στερήσει την ελπίδα και την προοπτική» ανέφερε.