current views are: 2

23 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση10:29

Economist: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δυσκολευτεί να ακυρώσει τις αποκρατικοποιήσεις

Στο μέλλον των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων αναφέρεται σε άρθρο του το Economist με αφορμή την αποπομπή του Στέλιου Σταυρίδη από τη διοίκηση του «προβληματικού» όπως χαρακτηρίζει ΤΑΙΠΕΔ. 

Δημοσίευση 10:29’
αρθρο-newpost

Στο μέλλον των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων αναφέρεται σε άρθρο του το Economist με αφορμή την αποπομπή του Στέλιου Σταυρίδη από τη διοίκηση του «προβληματικού» όπως χαρακτηρίζει ΤΑΙΠΕΔ. 

Στο μέλλον των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων αναφέρεται σε άρθρο του το Economist με αφορμή την αποπομπή του Στέλιου Σταυρίδη από τη διοίκηση του «προβληματικού» όπως χαρακτηρίζει ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα το περιοδικό αναφέρεται και στη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να επιτύχει τις εξαγγελίες του για ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο του με τίτλο «Ένας ήδη προβληματικός οργανισμός χάνει το αφεντικό του, ξανά, στην Ελλάδα» το περιοδικό αναφέρεται στην πρόσφατη απομάκρυνση του Στέλιου Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ χαρακτηρίζοντας την ως σπάνιο φαινόμενο. 

«Είναι πολύ σπάνιο να παραιτηθεί ένας Έλληνας αξιωματούχος για “ηθικούς λόγους“ και η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αποτελεί εξαίρεση. Μάλιστα αυτό «είναι ακόμη ένα σημάδι ότι οι αποκρατικοποιήσεις αλλά και το μέλλον της κυβέρνησης είναι ασταθή». 

«Το λάθος του Σταυρίδη ήταν ότι πέταξε με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, ενός εκ των αγοραστών του ΟΠΑΠ», προσθέτει το περιοδικό και αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» και τη φωτογραφία του Σταυρίδη με μια αεροσυνοδό στο ιδιωτικό jet. 

Ο Economist, αναφέρεται στο μέλλον των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα μετά την τρίτη παραίτηση προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ μέσα σε μόλις 13 μήνες, χαρακτηρίζοντας την απομάκρυνση Σταυρίδη ως «ένα ακόμη σημάδι των προβλημάτων που μαστίζουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα», ενώ αναφέρεται και στο μέλλον της κυβέρνησης Σαμαρά σημειώνοντας πως «η πολιτική είναι αμφιλεγόμενη και η κεντροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, έχει μόνο πλειοψηφία πέντε εδρών». 

Επίσης αναφέρεται και στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα ακυρώσει όλες τις αποκρατικοποιήσεις», επισημαίνοντας ότι με τέτοιους ρυθμούς «δεν θα είναι δύσκολο». 

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο αρχικός στόχος των διεθνών δανειστών για 50 δισ. σε έσοδα μέχρι το 2016, «κόπηκε» στον πιο ρεαλιστικό στόχο των 15 δισ. ευρώ. Μόνο 5 δισ. έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής», ενώ κάνει λόγο και για την απόσυρση της Gazprom από τον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ


σχετικα αρθρα