Στο εδώλιο θα καθίσουν τα μέλη των διοικήσεων της ΕΑΒ από το 2008 έως και σήμερα αντιμετωπίζοντας σοβαρές ποινές καθώς φαίνεται ότι ζημίωσαν την ήδη προβληματική κρατική εταιρία κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 

Ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγασάκης άσκησε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, ποινική δίωξη για την τέλεση των αδικημάτων της απιστίας και της απάτης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και αυτό γιατί αποδέχτηκαν, χωρίς να ερευνήσουν πλαστούς τίτλους σπουδών, ενός ανθρώπου που τον διόρισαν το 2008 Γενικό Διευθυντή στην εταιρία. Μάλιστα το 2012 του ανανέωσαν τη θητεία του έως το 2015. 

Ο εισαγγελέας έχει απαγγείλει επιπλέον κατηγορία σε βάρος του εν λόγω στελέχους σε βαθμό κακουργήματος, για πλαστογραφία μετά χρήσεως, καθώς το πανεπιστήμιο Κολούμπια φέρεται να απάντησε πως ουδέποτε φοίτησε εκεί ο κατηγορούμενος. Επίσης, το επίμαχο διάστημα, που υποστηρίζει ότι σπούδαζε στην Αμερική , ο κατηγορούμενος... υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία . Το αποτέλεσμα ήταν η ΕΑΒ να τον πληρώνει ως πτυχιούχο μηχανικό με μηνιαίο μισθό 7.500 ευρώ.

TAGS