Συνάντηση με Σωματεία υπό απόλυση εργαζομένων (Διοικητήριο, χώρος Παλιάς Νομαρχίας) και με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην Κέρκυρα όπου πραγματοποιεί για δεύτερη ημέρα περιοδεία.

Σε ομιλία του μετά τη συνάντηση με τους εργαζομένους ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης προς ολόκληρο το φάσμα της πολιτικής σκηνής, με «στόχο» - όπως είπε - την «ανατροπή αυτής της κυβέρνησης». 

«Αυτό που χρειάζεται είναι να στρατευτούμε όλοι, ανεξάρτητα από τις όποιες υπαρκτές διαφορές μας, διαφορές στις εκτιμήσεις μας ή στις ιδεολογικές μας αποχρώσεις, σε έναν αγώνα σωτηρίας της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας και να στρατευτούμε με ένα στόχο, το στόχο αυτή η κυβέρνηση να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό για τα πεπραγμένα της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Υπογράμμισε εξάλλου πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί ενδεχόμενου νέου προγράμματος για την Ελλάδα καταδεικνύει την «κατάρρευση» του «μύθου που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται «εδώ και 3,5 χρόνια στη δίνη ενός ακήρυχτου πολέμου», ενός «οικονομικού πολέμου» όπως είπε, «που έχει θύματα συνανθρώπους μας, ανθρώπους που είτε χάνουν τις δουλειές τους, είτε βρίσκονται από τη μια μέρα στην άλλη σε συνθήκες εξαθλίωσης και φτώχειας, είτε χάνουν τις ζωές τους γιατί πολλοί απ' αυτούς δεν αντέχουν αυτές τις αναξιοπρεπείς συνθήκες».

Τέλος, στρέφοντας εκ νέου τα βέλη του κατά του ΤΑΙΠΕΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως το Ταμείο είναι «είναι η αντιγραφή της τρόικα, της εταιρείας που δημιουργήθηκε στην ανατολική Γερμανία το 1989 για την πλήρη εκποίηση και εκμηδένιση και εξαφάνιση ενός κράτους.