Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Το νέο κείμενο που ουσιαστικά αποτελεί ένα είδος εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης , έναν μπούσουλα πάνω στον οποίο θα βηματίσει η κυβέρνηση έως τις επόμενες εκλογές θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Επί της ουσίας η προγραμματική συμφωνία θα αποτελέσει έναν κοινωνικό μανδύα της δικομματικής καθώς θα επιμένει στην αναγκαιότητα κοινωνικής συνοχής, στην ρευστότητα στην αγορά, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και φυσικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση και την σταθερή της πορεία στην ζώνη του ευρώ.

Εκ των πραγμάτων το τελευταίο διάστημα η συνεργασία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έχει πυκνώσει κάτι που επέβαλε άλλωστε και η συγκυρία όπως για παράδειγμα ο άτσαλος τρόπος με τον οποίο άνοιξε το θέμα των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, η προετοιμασία για την ΔΕΘ αλλά και η επικείμενη άφιξη της τρόικας που σύμφωνα με το Μαξίμου αυτήν την φορά θα πρέπει να βρει την κυβέρνηση σε ετοιμότητα και εντός των προθεσμιών σε σχέση με τα προαπαιτούμενα. 

Σε σχέση μάλιστα με την άρση των πλειστηριασμών η Χαριλάου Τρικούπη φροντίζει να υπενθυμίζει ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει ο Γιάννης Στουρνάρας τονίζοντας ότι «τα κυβερνητικά στελέχη δεν μπορούν να ανοίγουν άκαιρα και ανεπεξέργαστα θέματα».

Η συνεργασία Σαμαρά-Βενιζέλου θα έχει και συνέχεια καθώς εντός των επόμενων ημερών θα πρέπει να συμφωνηθεί η και η πορεία του προγράμματος της κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Παρ’ όλα αυτά τις τελευταίες ημέρες έχει αναδειχθεί ένα νέο «αγκάθι» στις επαφές των δύο πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης και δεν είναι άλλο από τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί από τη ΝΔ για τον διορισμό του Χρήστου Παπουτσή στην θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει πει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι παρά την αρχική του συμφωνία, τώρα πια συναντά έντονες εκδηλώσεις δυσαρέσκειας από στελέχη του κόμματός του κι ως εκ τούτου θα τον εξυπηρετούσε η ανάκληση του διορισμού Παπουτσή.

Ο κ. Βενιζέλος μάλλον αιφνιδιάστηκε από αυτήν την εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη δεν έχει αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα, αν και γνωρίζει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα πρέπει να καταλήξει στην στάση που θα τηρήσει…