Η ψευδο -αυτοκριτική εκ μέρους του ΔΝΤ που δεν θίγει τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής και οι δηλώσεις των γερμανών αξιωματούχων για την ανάγκη ενός νέου μνημονίου, έρχονται να διαλύσουν και τις τελευταίες ελπίδες της κυβέρνησης Σαμαρά για ένα θαύμα μετά τις γερμανικές εκλογές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καθώς τα τελευταία στοιχεία για το χρέος δείχνουν πως έφθασε στο  δυσθεώρητο ύψος του 180% του ΑΕΠ, ο πρωθυπουργός επιλέγει την τακτική της στρουθοκαμήλου. Βάζει το κεφάλι στο χώμα, κάνει πως δεν βλέπει, δεν ακούει και παραμένει άφωνος περιμένοντας τις εντολές των δανειστών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η πλήρης κοινωνική χρεοκοπία, η διάλυση της οικονομίας και η βαθιά ύφεση είναι τα συνώνυμα της πολιτικής Σαμαρά. Πρέπει να γνωρίζει, όμως, ο κ. Σαμαράς πως ο ελληνικός λαός δεν θα περιμένει με σταυρωμένα τα χέρια να του πάρουν το σπίτι, να βλέπει να κλείνουν τα νοσοκομεία και τα σχολεία και  τα παιδιά του να μεταναστεύουν. Σύντομα, ο κ. Σαμαράς θα είναι παρελθόν και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό Νότο θα εκπλήξουν τους δανειστές μας».