«Τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός», διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχετικά με τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews υπογραμμίζει πως «το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Δεν μπορεί όμως η άσκηση του δικού σου δικαιώματος να στερεί τα δικαιώματα των άλλων. Δεν μπορείς να στερείς το δικαίωμα στην Παιδεία, δεν μπορεί να κρατάς κλειστά τα σχολεία. Δεν είναι δικά σου τα σχολεία, δεν είναι τσιφλίκι σου».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ξαναχρησιμοποιήσει το όπλο της πολιτικής επιστράτευσης, ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνει ότι σταθερός γνώμονας «είναι η προστασία της κοινωνίας και η τήρηση της νομιμότητας», προσθέτει ότι «οι ενέργειες της κυβέρνησης αποβλέπουν στο να αποφευχθούν νέες αναστατώσεις και αναταραχές, είτε στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, είτε σε άλλους τομείς του δημοσίου βίου» και συμπληρώνει: «περιμένουμε από τους συνδικαλιστές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδίως από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να επιδείξουν υπευθυνότητα και να αποφύγουν απειλές του τύπου "θα κάνω τη χώρα Κούγκι"».

Για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα φέρει «ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων» και επανέλαβε πως «η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, λόγω της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους θα προστατευθούν πλήρως. Αυτό δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση».

Υπογραμμίζει ακόμα, πως είναι βέβαιο, ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για το θέμα, «θα έχει τη υποστήριξη των βουλευτών».

Ο κ. Κεδίκογλου απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας, και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «με την στάση και τον τρόπο που πολιτεύεται, ποντάρει στην πολιτική αστάθεια και την ακυβερνησία» και ότι «συντάσσεται με κάθε είδους παραβατικότητα».