«Δέσμιος της μανίας του να καταστροφολογεί, ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει ακόμα και την απλή αριθμητική», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη σχετικά με το ζήτημα του δημοσίου χρέους.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δημιούργησε αυτή την προσωρινή αύξηση χρέους, ενώ το Δημόσιο έχει εξασφαλιστεί ισοδύναμα, συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου και πρόσθεσε: «Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ας φωνάξει από κάποια συνιστώσα κάποιον ειδικότερο να του εξηγήσει.
 
Με εθνική προσπάθεια η Ελλάδα ισχυροποιείται και το αναγνωρίζουν πλέον όλοι διεθνώς, όσο και αν αυτό χαλάει τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ». Με αφορμή τις δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων για νέο δανεισμό της Ελλάδας ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «η σημερινή κυβέρνηση στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο και να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα».
 
«Αφωνοι και αποσβολωμένοι, τόσο ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός, όσο και ο κ. Στουρνάρας , παρακολουθούν το χρέος να εκτινάσσεται αναμένοντας το νέο μνημόνιο, το οποίο, όπως και τα προηγούμενα, θα έχει γραφτεί από τους πιστωτές στο Βερολίνο», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε τα εξής:
 
«Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι, οι συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, οι εργαζόμενοι στην υγεία και την αυτοδιοίκηση, οι καθηγητές στα σχολεία δεν θα επιτρέψουν να τους διαλύσουν κι άλλο τη ζωή. Θα επιστρέψουν τα τελεσίγραφα στους συντάκτες τους, γιατί δεν αξίζει στην πατρίδα μας μια τέτοια κυβέρνηση σαν τη σημερινή».