Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Πολιτικό Συμβούλιο συγκαλεί στα μέσα της εβδομάδας ο Ευάγγελος Βενιζέλος λίγες ημέρες πριν την κορυφαία για το ΠΑΣΟΚ επετειακή εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη. 

Θεωρητικά στην συνεδρίαση του οργάνου θα έπρεπε να ανοίξει και ο σφραγισμένος φάκελος με το πόρισμα για τα οικονομικά του κόμματος που έχει στην κατοχή του εδώ και δύο μήνες ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης. Όμως παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη στοιχηματίζουν πως δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση τουλάχιστον από την ηγεσία του κόμματος καθώς το θέμα με τα οικονομικά "έκλεισε" την ημέρα που συναντήθηκαν στο υπουργείο των Εξωτερικών οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου. 

Στην συνεδρίαση του οργάνου σύμφωνα με πληροφορίες ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να προσδιορίσει στα μέλη του οργάνου  το "πού πάμε" ως πολιτικός χώρος καθώς δύο μήνες μετά την συμφωνία για την συγκρότηση της δικομματικής δεν είναι λίγα τα στελέχη του κόμματος που εξακολουθούν να αμφισβητούν σιωπηρά την σκοπιμότητα της συμμετοχής στην κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιδιώξει να "χρυσώσει το χάπι" και να αποδείξει ότι η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση λειτουργεί ως ανάχωμα για την λήψη πολλών αντιλαϊκών μέτρων, ενώ θα πει ότι χάρη στις προσπάθειες που καταβάλει το κόμμα του δια των υπουργών και στελεχών του τηρούνται ισορροπίες και γίνονται βελτιώσεις με κοινωνικό πρόσημο σε μία σειρά θεμάτων που τρέχουν στην κυβέρνηση. 

Για παράδειγμα στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι η επιμονή του ΠΑΣΟΚ στην αξιολόγηση δομών και προσώπων κάνει πιο αξιόπιστη και δίκαιη την διαδικασία της κινητικότητας στον δημόσιο τομέα, ενώ υποστηρίζουν ότι και στο θέμα των πλειστηριασμών οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ συνέβαλαν στο να ξεκαθαριστεί ότι κανένα αδύναμο ή μεσαίο νοικοκυριό δεν θα μείνει χωρίς στέγη. 

Ειδική αναφορά αναμένεται να κάνει ο κ. Βενιζέλος και στην επετειακή εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη στην διάρκεια της οποίας θα επιχειρηθεί η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας από την μεταπολίτευση κι έπειτα. 

Όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πολύ καλά ότι η ιδέα της συγκρότησης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης είναι ανακόλουθη με τις πολιτικές που ακολουθεί το κόμμα του συμμετέχοντας σε μία μνημονιακή κυβέρνηση. Και για τον λόγο αυτό πολλοί εκτιμούν ότι θα καταβάλει προσπάθεια να πείσει το Πολιτικό Συμβούλιο μέλη του οποίου εμφανίζονται δύσπιστα απέναντι στο όλο εγχείρημα (Σκανδαλίδης, Μωραϊτης) ότι το κόμμα τους έχει πολιτικό μέλλον και ότι είναι άδικο να κριθεί αποκλειστικά και μόνο με το κριτήριο της συμμετοχής σε μία κυβέρνηση που εξακολουθεί να παίρνει σκληρά μέτρα λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που εδώ και τρία χρόνια έχει βάλει πλάτη για την σωτηρία της χώρας. 

Όλα αυτά έχοντας πάντα στο μυαλό του τις ευρωκλογές, αναμέτρηση-ορόσημο καθώς το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πείσει τους ψηφοφόρους στους οποίους απευθύνεται γιατί θα πρέπει να ψηφίσουν αυτό και όχι την Νέα Δημοκρατία...