Ανακοίνωση Τύπου εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ κατηγορώντας εκ νέου την κυβέρνηση για το Μνημόνιο 4 και τους όρους του, ζητώντας εκ νέου τη παραίτηση υπουργών της κυβέρνησης.

“Πρόγραμμα υπέρ της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων” χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ το Μνημόνο το οποίο οδηγεί τους “εργαζόμενους στη φτώχεια και τους μικρούς επιχειρηματίες στο κλείσιμο”.

“Αυτή η άγρια επίθεση δεν θα σταματήσει με παραιτήσεις υπουργών ή με την εναλλαγή στην αστική διακυβέρνηση. Για να την αντιμετωπίσει ο λαός πρέπει να απορρίψει τις στρατηγικές επιλογές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ και να διεκδικήσει το δικό του δρόμο ανάπτυξης με τη λαϊκή εξουσία” καταλήγει το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΝ από τη πλευρά του αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Η κυβέρνηση υπογράφει νέα, ακόμα πιο οδυνηρά για το λαό, μνημόνια, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και αποδόμηση του κοινωνικού κράτους."

"Η απόφασή της είναι προειλημμένη, να θάψει κάθε προοπτική του ελληνικού λαού για ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη, ευθυγραμμιζόμενη με τις επιταγές του κεφαλαίου.

Η διέξοδος για τη χώρα δεν θα έρθει από την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών ή έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό, αλλά από την απόσυρση συνολικά της κυβέρνησης και την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο."