Σε μείζονα πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης ένα αναχθεί το θέμα της Ελλάδας λίγες εβδομάδες πριν τις γερμανικές εκλογές, μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε περί νέου πακέτου στήριξης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ενώ τονίζει πως οι προσπάθειες της Μέρκελ να αποσιωπήσει μια πιθανή βοήθεια έπεσαν στο κενό.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος προσπάθησε χθες να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους της ότι το χρέος της Ελλάδας δεν θα χρειαστεί νέο κούρεμα, άφησε ωστόσο ανοιχτό το παράθυρο για το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς στην Αθήνα, ενώ προσπαθούσε να συγκρατήσει τη διαμάχη, η οποία θα μπορούσε να τη βλάψει στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση», υπογραμμίζει το δημοσίευμα αναφερόμενο στις χθεσινές δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην «καταιγίδα» που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τις δηλώσεις του περί ενδεχόμενου νέου πακέτου στήριξης. «Από τότε, το θέμα μονοπωλεί την προεκλογική καμπάνια».

«Η Μέρκελ προσπάθησε να κρατήσει την Ελλάδα μακριά από την καμπάνια της θέλοντας να αποφύγει τους θυμωμένους Γερμανούς, οι οποίοι φοβούνται ότι θα είναι εκείνοι που θα πληρώσουν το νέο λογαριασμό», αναφερει το Reuters και συνεχίζει: «Η καγκελάριος την Κυριακή δεν απέκλεισε ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, ωστόσο μιλώντας στο Focus, επανέλαβε ότι δεν βλέπει κούρεμα για την Ελλάδα».

«Ερωτώμενη για το αν θα έβλεπε πιο καθαρά τα πράγματα μετά τις εκλογές απάντησε: 'Οι εκλογές δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Σε σχέση με το κούρεμα, θα ήθελα να προειδοποιήσω ότι θα δημιουργήσει ντόμινο αβεβαιότητας στην ευρωζώνη'», σημειώνει το πρακτορείο τονίζοντας πως πολλοί Γερμανοί ανησυχούν ακόμη περισσότερο για το ευθύ πλήγμα που θα είχε μια ενδεχόμενη διαγραφή χρέους, προτιμώντας ένα τρίτο πακέτο στήριξης, το οποίο πιθανότατα θα ήταν μικρότερο από τα προηγούμενα. Και οι δύο επιλογές, ωστόσο, είναι μη δημοφιλείς».