Ρεπορτάζ: Γιάννης Κοκκινίδης

Έρχεται και η διαθεσιμότητα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο πλαίσιο της μείωσης του αριθμού των Δημοσίων Υπαλλήλων θα πρέπει να αποχωρίσουν άμεσα γύρω στα τετρακόσια άτομα από το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου. Ωστόσο, έγκυρες πληροφορίες θέλουν, να γίνεται εκ νέου προσπάθεια να μην απολυθούν τα τετρακόσια αυτά άτομα αλλά απλά να οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα ελπίζοντας να αξιοποιηθούν κάπου στη συνέχεια. 

Το αρχικό σχέδιο που είχε προταθεί ήταν να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου που απασχολούνταν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα άτομα αυτά αριθμούσαν περίπου στα τετρακόσια. Διαπιστώθηκε όμως ότι η επιλογή αυτή θα ήταν “τυφλή”. Θα “αφοπλίζονταν ” έτσι κρίσιμοι τομείς των Ενόπλων Δυνάμεων. Άρα εγκαταλείφθηκε.

Έτσι ζητήθηκε να υποδείξουν τα Γενικά Επιτελεία ποιες οργανικές θέσεις μπορούν να περικοπούν χωρίς να είναι “συστημικές” , ώστε να μην διασαλευτεί η εύρυθμη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάτι το οποίο επεξεργάζονται, αυτή τη στιγμή , τα Γενικά Επιτελεία.
Οι προτάσεις τους αναμένεται να παραδοθούν στο γραφείο του Δημήτρη Αβραμόπουλου τέλος της εβδομάδας. 

Ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά καθώς στόχος είναι να μην βρεθεί κανείς στο δρόμο χωρίς καμία ελπίδα να ξαναβρεί δουλειά. 

Αυτή τη στιγμή το πολιτικό προσωπικό που απασχολείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κυμαίνεται γύρω στα 8.000 άτομα.