Την ανάγκη να αναδειχθεί ο θεσμός της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ως μέσο εξορθολογισμού της Δημόσιας Διοίκησης και να αποσυνδεθεί από τις απολύσεις, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη τόσο να αποσυνδεθεί ο θεσμός της κινητικότητας από τις απολύσεις, όσο και να φανεί σαφέστερα ο στόχος του θεσμού, που «είναι η μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού από φορείς- υπηρεσίες του Δημοσίου, για την κάλυψη κενών σε άλλους-και ιδιαίτερα κρίσιμους- τομείς».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι «πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο η συνολική αξιολόγηση των δομών και προσώπων στον δημόσιο τομέα, ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον οριζόντιου χαρακτήρα παρεμβάσεις».

Υπογράμμισε δε την ανάγκη καταγραφής των «κενών» στους φορείς - υπηρεσίες του Δημοσίου (κατά ειδικότητα) ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν για την κάλυψή τους υπάλληλοι που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και οι οποίοι θα αξιολογηθούν, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα πρέπει να υλοποιηθούν με αποφασιστικότητα και σωστό σχεδιασμό, ώστε να στεφθούν από επιτυχία».