Με την επίσκεψη του στη Σπιναλόγκα και την ομιλία του στην παγκρήτια σύσκεψη των ξενοδόχων με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος στη συνέχεια, στο Ηράκλειο, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Κρήτη.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην παγκρήτια σύσκεψη ζητούμενο του κατά την επίσκεψη του ήταν ένας σοβαρός διάλογος για το αναπτυξιακό μοντέλο που θέλουμε για το νησί μας, χωρίς όμως γι' αυτό το μοντέλο να υπάρξει, με βάση όσα συζήτησε, εξειδίκευση και συγκεκριμενοποίηση.

Είναι μια απόφαση που δε θα πάρει η Πολιτεία μόνη της, καθώς με τον "Καλλικράτη" δίνεται η ευκαιρία να υλοποιηθούν περιφερειακά προγράμματα ανάπτυξης, κι αυτό είναι σημαντικό για το μέλλον της Κρήτης, υπογράμμισε.

Για να παρθούν σωστές αποφάσεις, είπε ο υπουργός, πρέπει να υπάρξει συνεργασία Κράτους, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων και ιδιωτών για να μπει η Κρήτη σε αναπτυξιακή τροχιά.

Το ζητούμενο αυτή τη φορά , τόνισε είναι να γίνουν σωστά οι υποδομές, γιατί τα προηγούμενα χρόνια προσπαθούσαμε να αξιοποιήσουμε ένα μοντέλο που δε λειτουργούσε με αποτέλεσμα σιγά-σιγά να φθίνει η δύναμη που είχε η Ελλάδα και στο χώρο του τουρισμού.

"Αυτή τη στιγμή η προσπάθεια που καταβάλετε είναι προς την κατεύθυνση της σωστής υλοποίησης των υποδομών και τα αποτελέσματα θα έλθουν μόλις ξεκινήσει η εφαρμογή τους" είπε ο κ. Γερουλάνος

Τέλος τόνισε πως πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο έχουν μπει στο τραπέζι και ορισμένα έχουν γίνει πράξη όπως η μείωση του ΦΠΑ και η άρση του καμποτάζ, ενώ μένει ακόμα το θέμα της επιτάχυνσης των επενδύσεων.