Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το  πάρτι με τις μίζες  που είχε στηθεί γύρω από τα γερμανικά υποβρύχια τα οποία αν και τα πληρώσαμε χρυσά  δεν τα είδαμε ποτέ. Το Ελληνικό κράτος από τότε που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος έως σήμερα έχει δώσει  2,5 δις ευρώ, χρωστά άλλα 500 εκ. ευρώ και αντί να έχει παραλάβει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό  7 υποβρύχια έχει πάρει  μόλις το ένα. Τον «Παπανικολή» που αποτέλεσε το πρωτότυπο και στο οποίο έγιναν πολλές κατασκευαστικές διορθώσεις και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος είχε πει σε συνέντευξη Τύπου ότι αυτό θα το πουλούσαμε…. 

Σύμφωνα με αποκλειστική συνέντευξη του εκπροσώπου της Εισαγγελίας της Βρέμης Φράνκ Πασαντέ στον τηλεοπτικό σταθμό “Alfa” από έφοδο σε δύο ύποπτες γερμανικές εταιρίες για δωροδοκίες και για φοροδιαφυγή διαπιστώθηκε ότι στέλνονταν μίζες  σε αξιωματούχους της Ελλάδος. 

Συγκεκριμένα από την εταιρία «Rheinmetall» έφυγαν για την χώρα μας 9,1 εκ. ευρώ και από την “Atlas Electronik” 8,5 εκ. ευρώ πάλι για την Ελλάδα. Και οι δύο εταιρίες εμπλέκονταν έμμεσα με την κατασκευή των υποβρυχίων, η οποία όμως δεν προχωρούσε ενώ συνεχίζονταν και καταβάλλονταν οι δόσεις αποπληρωμής από εμάς. Πληρώναμε υποβρύχια αλλά υποβρύχια δεν βλέπαμε. 

Ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Βρέμης  είπε: «Ξέρω ότι δόθηκαν χρήματα σε Έλληνες αξιωματούχους αλλά δεν μπορώ να δώσω, προς το παρόν, περισσότερες πληροφορίες. Η «Atlas »  έστελνε χρήματα σε θυρίδα ιδιοκτησίας Έλληνα επιχειρηματία και από εκεί μοιράζονταν σε Έλληνες αξιωματούχους. Μέχρι στιγμής δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί ονόματα. Περιμένουμε περισσότερα στοιχεία». 

Να θυμίσουμε ότι αρχικά παραγγείλαμε τέσσερα καινούρια υποβρύχια τύπου 214 πρωτοποριακής τεχνολογίας και τον εκσυγχρονισμό άλλων τριών ,τύπου 209. Από αυτά ξεκίνησε να εκσυγχρονίζεται το ένα και το οποίο  θα έπρεπε να είχε παραδοθεί εδώ και χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό. Στη συνέχεια αποφασίστηκε να μην εκσυγχρονισθούν τα άλλα δύο αλλά να κτιστούν από την αρχή.  Η σύμβαση ανέβηκε αμέσως κατά ένα δις ευρώ(!). 

Γ.Κοκ.