Κοντά στους αφανείς αγωνιστές που εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο δίνουν  μάχη με τις φλόγες ή αγωνίζονται να μεταφέρουν τραυματίες στα νοσοκομεία της χώρας, βρέθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης κατά την επίσκεψή του στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), στην Ελευσίνα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο  Ευάγγελο Τουρνά. 

Συγκεκριμένα ο  κ. Δαβάκης ενημερώθηκε από το Διοικητή της ΔΑΥ, Υποπτέραρχο  Βασίλειο Βρεττό για τις αποστολές Έρευνας – Διάσωσης, για τις αεροδιακομιδές αρρώστων και τραυματιών καθώς και για τις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης . Επίσης ενημερώθηκε για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία. 

Ο υφυπουργός δήλωσε την ικανοποίησή του για  την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την άρτια εκπαίδευση του προσωπικού, συγχαίροντας τη Διοίκηση, τους Αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς για το υψηλό τους φρόνημα και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να διατηρήσουν το αξιόμαχο του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών και το κλιμάκιο της 383 ΜΕΕΑ, όπου ενημερώθηκε εκτενώς για τις αποστολές Αεροπυρόσβεσης και τον ιδιαίτερο ρόλο των δύο Μοιρών , στη δράση των οποίων αντικατοπτρίζεται το κοινωνικό πρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τέλος  επισκέφθηκε και  την 384 Μοίρα Έρευνας Διάσωσης, τη Μοίρα Συντήρησης Αεροσκαφών και το Συνεργείο Αεροκινητήρων και Ειδικών Επιχειρησιακών Οχημάτων όπου συνομίλησε με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, διαπιστώνοντας από κοντά το έργο που επιτελείται από το εξειδικευμένο και υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό. 

Γ.Κοκ.