Κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους δηλώνει εκ νέου η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ενώ δεν ανοίγει τα χαρτιά της για το τρίτο πακέτο προκειμένου να μην ατονήσουν, όπως σημειώνει, οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle η Μερκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung τόνισε ότι «λέω ένα καθαρό όχι. Τυχόν κούρεμα θα προκαλούσε σημαντικές αβεβαιότητες στους επενδυτές παγκοσμίως», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να εξασθενήσω το κίνητρο που έχει η Ελλάδα για να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με το να αναφερθώ στα αποτελέσματα ενός προγράμματος που ισχύει για ένα ακόμη χρόνο».

Απέκρουσε ακόμη τις κατηγορίες ότι δεν λέει την αλήθεια στον προεκλογικό αγώνα για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου. «Κατά την έγκριση πέρυσι του τρέχοντας προγράμματος για την Ελλάδα, η Βουλή ενημερώθηκε ότι με την λήξη του τέλος του 2014, θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο χρειάζονται επιπλέον μέτρα, στενά περιορισμένα. Ακόμη και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και οι Πράσινοι συναίνεσαν τότε εν γνώσει τους γι αυτόν τον επανέλεγχο», αναφέρει.

Αναφερόμενη δε στον προκάτοχό της Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος την κατηγορεί ότι λέει ψέματα στον γερμανικό λαό, επισήμανε: «Ο προκάτοχός μου θα πρέπει να κάνει σκέψεις για τη δική του συμβολή, όπως για παράδειγμα ότι παρά τις αντίθετες προειδοποιήσεις δέχθηκε την Ελλάδα στην ευρωζώνη ή ότι επί της καγκελαρίας του η Γερμανία κατήγγειλε το σύμφωνο σταθερότητας, ένα κεφαλαιώδες λάθος, που προκάλεσε μεγάλη ζημιά».