Νέα κόντρα ξέσπασε μετάξυ της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑ.Ο.Σ με αφορμή ανακοίνωση του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη για το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση και τους όρους του.

Αναλυτικότερα, επίθεση στο ΛΑ.Ο.Σ., σχετικά με τις δηλώσεις για τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την κυβέρνηση και το Μνημόνιο, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι αυτοί που ψήφισαν το Μνημόνιο δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κριτική.

"Κάνουν κριτική στο Μνημόνιο, αυτοί που το ψήφισαν με φανατισμό. Λίγη τσίπα δεν βλάπτει", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Άμεση όμως ήταν και η απάντηση του ΛΑ.Ο.Σ ο οποίος με νέα ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "τα αποτελέσματα "χήρων δρόμων" και "χοίρων ενεργειών" επί πολλά χρόνια οδήγησαν στο να φαντάζει πέρσι το μνημόνιο, ως το "μη χείρον βέλτιστον. Ο χειρισμός της περιόδου από την υπογραφή του μνημονίου μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση, ήταν χείριστος, εξ ου και η συνεχής και αδιάλειπτη κατηγορία του ΛΑ.Ο.Σ. προς την κυβέρνηση. Εμμονές, αγκυλώσεις και πολώσεις δεν μας αγγίζουν και δεν μας αφορούν."

Αφορμή για να βγουν τα "μαχαίρια" στάθηκε η αρχική ανακοίνωση το Σάββατο του εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστή Αϊβαλιώτη, o οποίος δήλωσε ότι "Το να εστιάζει κανείς ότι το πρόβλημα είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι σαν να αποσύρει την κατηγορία από την υπόλοιπη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Εμείς συχωροχάρτι δεν παρέχουμε".

"Οι 10 μήνες από το Μνημόνιο ως σήμερα ήταν μια εντελώς λανθασμένη πορεία και σύντομα θα κληθεί η κυβέρνηση από τον Ελληνικό λαό να απολογηθεί γι αυτή", καταλήγει ο κ. Αϊβαλιώτης.