Δεν θα υπάρξουν άλλες διασώσεις σαν την ελληνική, εάν κερδίσει τις εκλογές το κόμμα συνασπισμού της Ανγκέλα Μέρκελ, δεσμεύτηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι «δυνατότερη Ευρώπη σημαίνει ότι όλοι πρέπει να κάνουν το καθήκον τους και να μην ζητούν χρήματα από τους άλλους – αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος για μια ισχυρή Ευρώπη, είναι το λάθος κίνητρο».

«Εάν επανεκλεγεί η καγκελάριος Μέρκελ, είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσουμε το έργο για μια ισχυρότερη Ευρώπη, αυτή είναι η γενική μας θέση. Δεν θέλουμε μία γερμανική Ευρώπη αλλά μια ισχυρή Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα πρέπει να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους», δήλωσε.

Όπως εξήγησε ο γερμανός αξιωματούχος, τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί αλλά τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με μερικά χρόνια πριν. «Αυτό φαίνεται από τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων που είναι σταθερά. Οι αγορές έχουν πειστεί για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης ως σύνολο. Οι οικονομίες ανακάμπτουν στο σύνολο της Ευρωζώνης και το μέσο έλλειμμα έχει μειωθεί στο μισό σε όλα τα κράτη μέλη», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν επιθυμεί τη χαλάρωση των πιέσεων προς την Αθήνα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αντιθέτως προς τους ισχυρισμούς των Σοσιαλδημοκρατών, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), επικαλούμενο συνέντευξη της γερμανίδας καγκελαρίου η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στη Saarbrücker Zeitung.

«Η αντιπολίτευση επιμένει ότι το μόνο που θέλει ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι να διασωθεί ο ίδιος την ημέρα των εκλογών» αναφέρεται στο τηλεγράφημα του dpa.