Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με πίεση από τον ελληνικό λαό, ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκτιμώντας ότι η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους είναι αδύνατη.

«Ο μόνος τρόπος για να πειστεί η κυβέρνηση να πάει τον τόπο σε εκλογές είναι να υπάρξουν μεγάλες, μαζικές ενωτικές λαϊκές εργατικές κινητοποιήσεις που θα οδηγήσουν στην πτώση της κυβέρνησης» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό το χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, δεν είναι βιώσιμο, ο μόνος τρόπος για να εξυπηρετηθεί αυτό το χρέος είναι να σκοτώσουμε τον ελληνικό λαό όποιος δεν μπορεί να το δει αυτό και στρουθοκαμηλίζει» τόνισε. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κατάσταση έχει αποσταθεροποιηθεί λόγω των κυβερνητικών επιλογών τα τελευταία 3 χρόνια.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο καραγκιοζιλίκια, με αφορμή τη στάση του ΔΝΤ. «Ντροπή κάποιοι οργανισμοί να εμφανίζουν δυο πρόσωπα αν υπάρχει αδιέξοδο το ΔΝΤ φέρει βασική ευθύνη, ας άρει τη συμμετοχή του στα προγράμματα...» τόνισε, κάνοντας λόγο για «παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού πτώματος μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας».