Με στόχο την «προσφορά πόρων για την ελάφρυνση των οικογενειακών βαρών μέσω της κάλυψης του κόστους  ένταξης περισσότερων παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφάσισε να διαθέσει 65 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του προγράμματος.

Σε ανακοίνωση του υπουργείο αναφέρεται πως μεταφέρεται το συγκεκριμένο ποσό από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (Ε.Π.ΑΝ.Α.Δ.), του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με σκοπό τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και την ΚΕΔΕ και αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος μεταφέραμε  65.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στην ελάφρυνση των οικογενειακών βαρών και δίνουμε τη δυνατότητα στο αρμόδιο υπουργείο να εντάξη περισσότερα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς» δήλωσε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου,