Μία ώρα κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Στη συνάντηση ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Συρία αλλά και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.

«Μίλησα με τον πρόεδρο της δημοκρατίας για τις ανησυχητικές κυρίως εξελίξεις στην περιοχή μας, όμως η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας προς τα έξω. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί και η εσωτερική σταθερότητα ώστε να μην πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Σαμαράς εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου.

Νωρίτερα, κατά την είσοδο του στο γραφείο του κ. Παπούλια, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε ως «προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας» σε μία περιοχή που κυριολεκτικά φλέγεται  την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός έθεσε τη σημερινή θέση της χώρας σε αντιδιαστολή με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από έναν χρόνο.

Όπως είπε, τότε υπήρχε «η αίσθηση σταθερότητας γύρω από την Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα ήταν πηγή αστάθειας όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά για ολόκληρη της Ευρώπη».

Σήμερα όμως, πρόσθεσε, «το σκηνικό έχει αλλάξει 180 μοίρες», συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα είναι «προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας σε μία περιοχή η οποία κυριολεκτικά φλέγεται».

Όσον αφορά στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή και τη Συρία, ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να κάνει μια μακρά συζήτηση με τον Μπαράκ Ομπάμα επί του θέματος.