«Η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ δείχνει το απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας βέλη κατά της κυβέρνησης.

«Η μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και της ύφεσης, της φορολογικής αφαίμαξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, καθώς και των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις βρίσκεται πίσω από την κατάρρευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας. Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια μπροστά στα προηγούμενα και τα επικείμενα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, τη μείωση τζίρου, τις απολύσεις και τα υπέρογκα χρέη των ΜΜΕ, την ίδια στιγμή που οι στρόφιγγες των τραπεζών είναι κλειστές και η αγορά ασφυκτιά από τη μνημονιακή πολιτική» επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

«Γίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι ο αφανισμός του μεγαλύτερου μέρους των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι ένας από τους ανομολόγητους στόχους του μνημονιακού προγράμματος. Η ουσιαστική στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων απέναντι στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους περνά μέσα από τη προστασία των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την αποτελεσματική ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων αυτών σε κράτος και τράπεζες στο πλαίσιο ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, τη δημιουργία δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού για την παροχή ρευστότητας. Ταυτόχρονα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η παροχή επιδόματος ανεργίας, καθώς και η απρόσκοπτη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μικρομεσαίους που χάνουν τη δουλειά τους» καταλήγει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.