Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Προσπάθεια από τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας να αξιοποιήσουν πολιτικά την εκκίνηση του Προγράμματος Απασχόλησης στην Κοινωφελή Εργασία διέκρινε η Χαριλάου Τρικούπη και γι’ αυτό έσπευσε να υπενθυμίσει πως πρόκειται για μία δική της πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο με νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή. 

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν τις κεραίες τους τεντωμένες και θεωρούν ότι για ζητήματα που αφορούν την προστασία των αδυνάμων και την ενίσχυση μεγάλων κοινωνικών ομάδων θα πρέπει να υπερτονίζουν τις προσπάθειες που έχει καταβάλει το κόμμα τους καθώς πλέον τα μέτρα που έχουν κοινωνικό πρόσημο είναι ελάχιστα και επιπλέον λαμβάνονται αφού έχουν προηγηθεί κοπιώδεις προσπάθειες. 

Δεν είναι τυχαίο ότι χρειάστηκαν αρκετοί μήνες ώστε το πρόγραμμα για την Κοινωφελή Εργασία το οποίο πράγματι είχε ξεκινήσει με πιέσεις του ΠΑΣΟΚ να μπει στο αρχικό στάδιο της εφαρμογής του. Μάλιστα επί τρικομματικής είχε προκαλέσει και σοβαρή ενδοκυβερνητική σύγκρουση καθώς το ΠΑΣΟΚ είχε φθάσει σε σημείο να κατηγορεί τους Γιάννη Βρούτση πρωτευόντως και Γιάννη Στουρνάρα δευτερευόντως ότι αντί να το προωθούν βάζουν τρικλοποδιά και ουσιαστικά καθυστερούν την προώθησή του. 

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες γνωρίζοντας ότι είναι τα μοναδικά στοιχεία από τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσε να πιαστεί για να θυμίζει στην κοινωνία τα φιλολαϊκά του χαρακτηριστικά. 

Εξ αυτού του λόγου προϊδεάζει πως πρέπει να διατεθούν κατά προτεραιότητα και με αποφασιστικότητα και άλλοι πρόσθετοι πόροι για την συνέχιση ανάλογων προγραμμάτων. 

Για παράδειγμα όπως τονίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να εφαρμοστεί το ψηφισμένο Πρόγραμμα της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών προς τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις εργασίας ή ενισχύουν την απασχόληση. 

Δεν είναι τυχαίο ότι στην προγραμματική συμφωνία που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να αποτυπώνονται όλες οι αναγκαίες δράσεις για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, την προστασία των ευαίσθητων ομάδων και την ανακούφιση των ανέργων. Μόνο έτσι, λένε στην Χαριλάου Τρικούπη θα εξασφαλιστεί η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα και θα εξαντληθεί η τετραετής κοινοβουλευτική περίοδος.