Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Με το βλέμμα στραμμένο στη Θεσσαλονίκη όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το πρώτο μεγάλο φθινοπωρινό παρών του κατά την διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα είναι οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας  που έχουν οργανώσει φιλοδοξούν να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων αφού θέλουν να αποτελέσει και την απαρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα  που θα πάρει την μορφή καθολικής διαμαρτυρίας με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών. Στην πορεία που θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου ημέρα που ο Αντ. Σαμαράς θα μιλάει στις παραγωγικές τάξεις της συμπρωτεύουσας στην κεφαλή  της πορείας θα βρίσκεται ο Αλέξης Τσιπρας περιστοιχισμένος από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στόχος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταδείξει και εμπράκτως ότι το κόμμα του δεν φοβάται τις εκλογές και επιθυμεί  την ανάληψη της εξουσίας παρά τα όσα σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην χώρα. Ιδιαίτερα δε το τελευταίο διάστημα και μετά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων περί τρίτου δανείου αντί  κουρέματος του χρέους. Οι δηλώσεις αυτές καθώς και οι συνέπειες ενός τρίτου πακέτου διάσωσης της χώρας έχουν προβληματίσει και ανησυχήσει τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αφού οι  συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε μια ενδεχόμενη διακυβέρνηση της χώρας από ην αριστερά.. 

Ο λόγος που φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη είναι ότι ένα νέο μνημόνιο σημαίνει επιπρόσθετος  χρόνος επιτήρησης της χώρας από την τρόικα  δηλαδή δέσμευση και της   επόμενης κυβέρνησης όποια και αν είναι αυτή. Με δεδομένο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι σε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το κόμμα τους θα είναι πρώτο και θα κληθεί να κυβερνήσει φοβούνται ότι και αυτοί θα είναι δέσμιοι των δανειστών. Μάλιστα κάποια στελέχη της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι η λύση αυτή προκρίνεται από τους δανειστές μας όχι μόνο γιατί τους επιφέρει οικονομικά οφέλη αλλά και γιατί αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει συγκεκριμένο χρόνο ζωής άρα σύντομα θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια άλλη πραγματικότητα. «Προσπαθούν να δεσμεύσουν και την επόμενη κυβέρνηση λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου  αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι με το που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση όλων των πακέτων. Δένοντας μας χειροπόδαρα με συμβάσεις που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από τα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα αυτά που θα μπορούμε να κάνουμε είναι περιορισμένα προσθέτουν ακόμα. 

Εύλογα λοιπόν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένουν με αγωνία τις εκλογές στην Γερμανία αφού μετά από αυτό το γεγονός και πριν αποφασιστεί το νέο δάνειο ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα δώσει όλα... ζητώντας εδω και τώρα εκλογές.