«Ανοίγουν την πόρτα του φρενοκομείου με τη Συρία» προειδοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για την στρατιωτική επέμβαση, επαναλαμβάνοντας την αρνητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για οιαδήποτε εμπλοκή της Αθήνας στις επιχειρήσεις χωρίς σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι ακόμη κι αν η κυβέρνηση οφείλει να δώσει όλες τις διευκολύνσεις στο όνομα των συμμαχικών υποχρεώσεων μπορεί να πει ότι «δεν μετέχω χωρίς απόφαση του ΣΑ, ή μπορεί να πει ‘όχι’ επειδή δεν με συμφέρει επειδή θα πάθω ζημία όπως έκανε η Τουρκία με το Ιράκ και τη Λιβύη.» 

«Εδώ και 2,5 χρόνια σφάζονται και δεν κουνιέται φύλο, και ξαφνικά ετοιμάζεται όλη η στρατιωτική συμμαχική μηχανή. Δεν ξέρουμε για την επίθεση με τα χημικά αν έγινε και από ποιους και έχουμε και την εμπειρία του τεράστιου ψέματος με τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ που δεν υπήρξαν ποτέ» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει παρακαμφθεί. Καμία παρέμβαση στρατιωτική χωρίς το ‘ναι’ του ΣΑ δεν θα φέρει καλό, δεν μπορείς να βάλεις το καρό πριν το άλογο, πρέπει να αποδειχθεί αν και ποιος χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.