Την ανάγκη να μην εμπλακεί η Ελλάδα στην επέμβαση κατά της Συρίας και να μην παραχωρηθούν βάσεις και άλλες διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους για την εξαπόλυση ενός ακόμη πολέμου, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας κατά τη συνάντησή του με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα, Βλαντιμίρ Τσχικβισβίλι.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για τις πολύ σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μ. Ανατολής και τη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία σημειώνοντας τη σχέση καπιταλιστικής κρίσης και πολέμου.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις προεκτάσεις και τις συνέπειες ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά της Συρίας ενώ ενημέρωσε τον πρέσβη της Ρωσίας για τις κινητοποιήσεις και τις άλλες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΚΚΕ κατά της σχεδιαζόμενης επέμβασης.

Από την πλευρά του ο ρώσος πρέσβης παρουσίασε τις θέσεις της χώρας του για την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία, τις συνέπειες που θα έχει ένα πολεμικό χτύπημα και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η Μόσχα για την ειρηνική επίλυση.