current views are: 1

29 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση04:05

Με πολιτικό συμβούλιο «εγκαινιάζει» την προεκλογική περίοδο το ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια, στην Χαριλάου Τρικούπη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευση 04:05’
αρθρο-newpost

Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια, στην Χαριλάου Τρικούπη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια, στην Χαριλάου Τρικούπη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο  Ευάγγελος Βενιζέλος με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών θα ενημερώσει τα μέλη του οργάνου για τις δραματικές εξελίξεις στην Συρία-προηγουμένως θα έχει συνεργασία με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο– όμως η ατζέντα της συνεδρίασης θα επικεντρωθεί στον εορτασμό της 3ης Σεπτέμβρη που φέτος το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να προσδώσει ιδιαίτερη βαρύτητα μετατράποντάς την ουσιαστικά σε διήμερο επιστημονικό και πολιτικό συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει μία αποτίμηση της συγκυβέρνησης με την Νέα Δημοκρατία, θα προσδιορίσει τους στόχους για το επόμενο διάστημα και θα τονίσει ότι ουσιαστικά από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα θα ξεκινήσει μία άτυπη προεκλογική περίοδος για την ευρωαναμέτρηση του επόμενου Μαΐου.

Ο κ. Βενιζέλος θα πει στα μέλη του οργάνου ότι η φετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για το ΠΑΣΟΚ με την προσπάθεια για ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, ενώ θα επισημάνει ότι στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει και ο απολογισμός της συμβολής του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σύστημα από την μεταπολίτευση ως σήμερα.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των διήμερων συνεδριακών εκδηλώσεων ακόμη δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, ενώ τελικώς ο κ. Βενιζέλος δεν θα δώσει συνέντευξη Τύπου όπως είχε προαναγγελθεί για να δημοσιοποιήσει τις συμμετοχές στο Συνέδριο.

Ο ίδιος  αναμένεται να μιλήσει την πρώτη ημέρα για να περιγράψει και το «πού πάμε», ενώ οι πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί κ.κ. Σημίτης και Παπανδρέου θα μιλήσουν την Τρίτη το απόγευμα.

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκτός από τις πολιτικές παρουσίες, σημαντικές θα είναι και οι παρουσίες αλλά και παρεμβάσεις προσώπων από τον επιστημονικό και ακαδημαϊκό χώρο που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Π.χ των Γιάννη Βούλγαρη, Αρίστου Δοξιάδη, Τάσου Γιαννίτση, Νίκου Χριστοδουλάκη, Νίκου Μαραντζίδη, Γιώργου Παγουλάτου και Μπάμπη Ανθόπουλου.


σχετικα αρθρα