Κέρδισε τη δίκη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει ο επιχειρηματίας για τον βουλευτή Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στον Ανδρέα Βγενόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση.

Όπως αναφέρει το Βήμα, οι δηλώσεις αφορούσαν επιδότηση που είχε δοθεί και ο επιχειρηματίας με τηλεοπτικές του εμφανίσεις είχε αφήσει αιχμές για ευθύνες του βουλευτή στη διαχείριση δωρεάς της Marfin προς το Δήμο Πυθαγορείου Σάμου. 

Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως το βουλευτή, ο οποίος είχε προσφύγει με αγωγή του κατά του επιχειρηματία στην ελληνική δικαιοσύνη.

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ο κος. Σηφουνάκης δήλωσε τα εξής:

«Πριν τέσσερα σχεδόν χρόνια – τον Μάιο του 2010 - για πρώτη φορά στην τριακονταετή πολιτική μου διαδρομή αναγκάστηκα να προσφύγω στη δικαιοσύνη κατά του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, για όσα ψευδή και συκοφαντικά διέδωσε σε βάρος μου σε τηλεοπτικές εκπομπές (Φάκελοι και Ζούγκλα τον Απρίλιο του 2010) ως τιμητής της πολιτικής ζωής της χώρας. 

Είχα επισημάνει δημόσια υπαρκτά θέματα σχετικά με την εξαγορά του ΟΤΕ και της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και ο κ. Βγενόπουλος χρησιμοποίησε δημόσια ψεύδη ως γεγονότα, συκοφαντώντας με για δήθεν κατάχρηση δωρεάς της Marfin προς το Δήμο Πυθαγορείου Σάμου. 

Είχα τότε δηλώσει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. 

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 1830/2013 απόφασή του, έκρινε ότι ο κ. Βγενόπουλος διέπραξε σε βάρος μου συκοφαντική δυσφήμιση και τον καταδίκασε σε καταβολή χρηματικής αποζημίωσης 150.000 ευρώ. 

Η απόφαση του Δικαστηρίου έρχεται να προστεθεί στις τρεις συνεχόμενες δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τον τέως βουλευτή Δ. Τσιρώνη.

Οι δικαστικές έρευνες που διεξάγονται στην Κύπρο και στην Ελλάδα για τον κ. Βγενόπουλο, τη MIG και τη Λαϊκή Τράπεζα (πρώην Marfin Popular Bank) θα ξεκαθαρίσουν ευθύνες και υπαιτίους της χρεοκοπίας της Μεγαλονήσου. 

Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω τους δικηγόρους μου κ.κ. Ν. Κωνσταντόπουλο και Α. Καραχάλιο για τη νομική υποστήριξη, εκπροσώπηση και αρωγή όλα αυτά τα χρόνια».