«Η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει στη συριακή κρίση για να σταματήσει τη συνεχιζόμενη σφαγή αθώων πολιτών και να μη μείνει ατιμώρητη η εγκληματική χρήση χημικών όπλων, που αντιβαίνει στη Διεθνή Σύμβαση απαγόρευσής τους η οποία ισχύει από το 1997» τονιζει σε ανακοινωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.
 
«Καμιά ενέργεια, και πολύ περισσότερο μια στρατιωτική επέμβαση, δεν νομιμοποιείται χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο σεβασμός των διεθνών θεσμών δεν μπορεί να σχετικοποιείται. Απέναντι στις απρόβλεπτες συνέπειες και τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί απολύτως στην πολιτική λύση μέσω διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία και την άσκηση των μεγαλύτερων πιέσεων για την άμεση κατάπαυση της εμφύλιας σύρραξης, την απομάκρυνση του καθεστώτος Άσαντ και την εξασφάλιση της δημοκρατικής ομαλότητας» σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.
 
«Η χώρα μας δεν πρέπει να έχει καμία εμπλοκή σε στρατιωτικές επεμβάσεις και ταυτόχρονα η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ενημερώσει τη Βουλή και τα πολιτικά κόμματα» καταλήγει η Αγίου Κωνσταντίνου.