Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Μήνυμα προς τα στελέχη και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να σταματήσουν να αμφισβητούν την σκοπιμότητα της συγκυβέρνησης με την Νέα Δημοκρατία έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνοντας δύο μήνες μετά την συγκρότηση της δικομματικής πως υπάρχει ακόμη έντονη δυσφορία για την συμπόρευση με την δεξιά, θέλησε να κλείσει χθες την συζήτηση που τροφοδοτεί σενάρια περί αποχώρησης από την κυβέρνηση ή την αλλαγή πρωθυπουργού και μάλιστα σχολίασε δηκτικά: "Η αμφιθυμία σκοτώνει το ΠΑΣΟΚ". 

Επί της ουσίας ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να εξηγήσει στο ΠΑΣΟΚ πως οι λόγοι που το οδήγησαν στην απόφαση για συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας τον περασμένο Ιούνιο εξακολουθούν να υφίστανται και ενδεχομένως να είναι και πιο ενεργοί απ' ότι στο παρελθόν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό το θέμα των εκλογών αλλά με την έννοια της αμοιβαίας διαβεβαίωσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας και να μην σκέφτεται σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. 

Παρ' όλα αυτά διαπιστώνει ότι τόσο στο Πολιτικό Συμβούλιο όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα υπάρχουν στελέχη που ακόμη και τώρα νιώθουν άβολα και αμφιβάλλουν για την αναγκαιότητα της συγκυβέρνησης με την Νέα Δημοκρατία και μάλιστα πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απεγκλωβιστεί  όσο είναι καιρός. 

Αυτά τα στελέχη θα προσπαθήσει να φέρει πιο κοντά στην Χαριλάου Τρικούπη ο κ. Βενιζέλος και δεν είναι τυχαίο ότι ανέθεσε καθήκοντα συντονιστή στο θέμα που ανοίγει και αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος και τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, στον Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος ως γνωστόν πριν από έναν μήνα είχε επαναφέρει την πρότασή του για αλλαγή πρωθυπουργού εάν ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει... 

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος τίθεται από το ΠΑΣΟΚ και στην πρότασή του για την προγραμματική συμφωνία, την οποία όπως ανέφερε χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο ο κ. Βενιζέλος έχει αποστείλει στον πρωθυπουργό υπό την μορφή ενός πολυσέλιδου κειμένου.