Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Με... χαμστεράκι που κινειται πάνω σε ρόδα παρομοίωσε τον Γιάννη Στουρνάρα ο βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ  στην Β΄ Αθήνας  Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας του σε όσα είπε περί  «σπεκουλαδόρων  και πρόθυμων ηλιθίων « στην Βουλή  ο υπουργός Οικονομικών. 

Ο υπουργός Οικονομικών αφού επικαλέστηκε ακόμα και τον Λένιν επιτέθηκε σε «όσους επιθυμούν την έξοδο από το ευρώ ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «ο λογαριασμός βγαίνει». «Να έχετε ελπίδα! Ο λογαριασμός βγαίνει αρκεί να το πιστέψουμε. Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες για την εξισορρόπηση της  οικονομίας» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας

Την αισιοδοξία του υπουργού δεν συμμερίζεται όπως φαίνεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος απαντώντας  με εμφανή ειρωνεία  του υπευνθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του .

«Στις 6 Νοεμβρίου 2012, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Στουρνάρας είχε δηλώσει:  «Έχουμε, ήδη, διανύσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της προσπάθειας, τα 2/3, περίπου.» 

Στις 29 Ιανουαρίου 2013, σε συνέντευξή του στο BBC, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «είμαστε στα δύο τρίτα του δρόμου προς το στόχο μας». 

Στις 24 Απριλίου 2013, στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΙΟΒΕ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε «ότι έχει διανυθεί πάνω από τα 2/3 του απαιτούμενου δρόμου για τη δημοσιονομική σταθερότητα». 

Σήμερα, 29 Αυγούστου 2013, ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας «από την καρδιά του»,  δήλωσε: «Ο λογαριασμός βγαίνει …  έχουμε καλύψει τα 2/3 της διαδρομής».  

Μετά, λοιπόν, από 10 μήνες και σειρά μέτρων μέσα από πολυνομοσχέδια για τις δόσεις του Μνημονίου που επέτειναν την κοινωνική καταστροφή, ο κ. Στουρνάρας, σαν το συμπαθέστατο χαμστεράκι στη ρόδα, βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο. Τα θερμά μας συγχαρητήρια!»