Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Χαμστεράκι στη ρόδα ο Στουρνάρας»

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Χαμστεράκι στη ρόδα ο Στουρνάρας»

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Με... χαμστεράκι που κινειται πάνω σε ρόδα παρομοίωσε τον Γιάννη Στουρνάρα ο βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ  στην Β΄ Αθήνας  Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας του σε όσα είπε περί  «σπεκουλαδόρων  και πρόθυμων ηλιθίων « στην Βουλή  ο υπουργός Οικονομικών. 

Ο υπουργός Οικονομικών αφού επικαλέστηκε ακόμα και τον Λένιν επιτέθηκε σε «όσους επιθυμούν την έξοδο από το ευρώ ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «ο λογαριασμός βγαίνει». «Να έχετε ελπίδα! Ο λογαριασμός βγαίνει αρκεί να το πιστέψουμε. Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες για την εξισορρόπηση της  οικονομίας» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Την αισιοδοξία του υπουργού δεν συμμερίζεται όπως φαίνεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος απαντώντας  με εμφανή ειρωνεία  του υπευνθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του .

«Στις 6 Νοεμβρίου 2012, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Στουρνάρας είχε δηλώσει:  «Έχουμε, ήδη, διανύσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της προσπάθειας, τα 2/3, περίπου.» 

Στις 29 Ιανουαρίου 2013, σε συνέντευξή του στο BBC, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «είμαστε στα δύο τρίτα του δρόμου προς το στόχο μας». 

Στις 24 Απριλίου 2013, στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΙΟΒΕ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε «ότι έχει διανυθεί πάνω από τα 2/3 του απαιτούμενου δρόμου για τη δημοσιονομική σταθερότητα». 

Σήμερα, 29 Αυγούστου 2013, ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας «από την καρδιά του»,  δήλωσε: «Ο λογαριασμός βγαίνει …  έχουμε καλύψει τα 2/3 της διαδρομής».  

Μετά, λοιπόν, από 10 μήνες και σειρά μέτρων μέσα από πολυνομοσχέδια για τις δόσεις του Μνημονίου που επέτειναν την κοινωνική καταστροφή, ο κ. Στουρνάρας, σαν το συμπαθέστατο χαμστεράκι στη ρόδα, βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο. Τα θερμά μας συγχαρητήρια!»

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο