«Θέλω να καθησυχάσω απόλυτα τον κόσμο. Οι συντάξεις δεν θίγονται. Βλέποντας τα οικονομικά στοιχεία του ασφαλιστικού, βλέπω ότι από μόνο του δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε: «Καθημερινά πρέπει να νοιάζομαι και να κινούμαι στην κατεύθυνση στο να κλείνω τρύπες και να καλύπτω πληγές του παρελθόντος».

Και τόνισε για μία ακόμη φορά: «Το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του με τις δικές του δυνάμεις».

Ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν πέσει έξω στο πρόγραμμά τους και είπε ότι το δεύτερο 15νθημερο του Σεπτέμβρη θα δημιουργηθεί μια ειδική επιτροπή από ανθρώπους που γνωρίζουν τα ασφαλιστικά ζητήματα. Αυτή η επιτροπή, όπως είπε, θα προετοιμάσει όλο το σύστημα του υπουργείου Εργασίας. 

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, το 2015 αλλάζει το ασφαλιστικό και θα υπάρξει μία εθνική σύνταξη. «Η επιτροπή θα προετοιμάσει για να μπούμε στη νέα ασφαλιστική διαδικασία», είπε προσθέτοντας ότι δεν γίνεται να μην εφαρμοστεί ο νόμος. «Δεν πετάμε τη δουλειά. Πρέπει να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα. Πάμε σε ένα νέο κεφάλαιο που ενσωματώνει μία λέξη: Δικαιοσύνη», τόνισε.