Σκληρή επίθεση κατά της Γερμανίας με αφορμή την στάση της καγκελαρίου Μέρκελ απέναντι στη χώρα μας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης από τις Βίγλες Μεγαλοπόλεως Αρκαδίας όπου παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο των 212 εκτελεσθέντων πατριωτών από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.

Ο κ.Καρατζαφέρης παρουσία μάλιστα του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα Δρ Roland Michael Wegener, συνέδεσε την γερμανική Κατοχή με την στάση της χώρας σήμερα απέναντι στην Ελλάδα και είπε ότι η Γερμανία πρέπει να καταλάβει ότι έχει υποχρεώσεις απέναντι στους λαούς της Ευρώπης και ιδιαίτερα σε εμάς τους Έλληνες.

«Και τότε μας καταπόνησαν και τώρα το κάνουν οικονομικά. Όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν απογοητεύουν τον Ελληνικό λαό σε σχέση με εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγχουν τη ζωή μας», Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι «μπορούμε και μόνοι μας»

Τέλος υποστήριξε ότι πρέπει να παραδειγματιστούμε από εκείνους τους μεγάλους Έλληνες, «γιατί και σήμερα βρισκόμαστε κάτω από μία ιδιότυπη κατοχή, οικονομική αυτή τη φορά και πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να μπορέσουμε να βγούμε και αυτή τη φορά νικητές».

Επίσης ο ΛΑΟΣ σχολίασε και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι το πάθημα Καραμανλή έχει γίνει μάθημα στον κ. Παπανδρέου». Ο ΛΑΟΣ εκτιμά ότι η απόφαση του κ.Παπανδρέου «θα είναι εντελώς διαφορετική».

Σχολιάζοντας επίσης τα επεισόδια σε βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου στο Παρίσι, ο ΛΑΟΣ τα χαρακτήρισε «ασχήμιες» με τις οποίες όπως είπε, δεν ασκείται εποικοδομητική πολιτική, ενώ άφησε υπαινιγμούς ότι δεν ήταν αυθόρμητα αλλά καθοδηγημένα.

«Οι δήθεν αυθόρμητες «παραστάσεις» εδώ και στο εξωτερικό, είναι προϊόν της στρατηγικής των κομμάτων της αριστεράς. Προφανώς δεν σκέπτονται τις συνέπειες αν τυχόν ξεφύγει μία σπίθα» κατέληξε ο ΛΑΟΣ.