Μια σοβαρή καταγγελία κάνει, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Πολιτισμού, ο Βασίλης Καπερνάρος, για τη διαδικασία προκήρυξης 16 θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για λογαριασμό του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης από το Ίδρυμα Ελληνισμού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «Στο σώμα της ανακοίνωσης ορίζεται ως διεύθυνση του Ιδρύματος Ελληνισμού η Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας 48, ενώ για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό παρέπεμπε στον Γενικό Γραμματέα του Ιδρύματος, κ. Θεόδωρο Δημητρόπουλο, με τηλ. επικ. το 6987000103. Πλην όμως, υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες από συμμετέχοντες στον διαγωνισμό πως κατέστη ατελέσφορη η απόπειρα να επικοινωνήσουν με τον ως άνω υπεύθυνο στο ανωτέρω τηλέφωνο και διεύθυνση, καθότι ανύπαρκτα».

Και καταλήγει στην ερώτησή του ο κ. Καπερνάρος:«Το ζήτημα είναι μείζον, καθότι αφορά τη διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών και τη διασπάθιση ή μη χρημάτων του Δημόσιου και των κοινοτικών κονδυλίων από φορείς οι οποίοι, ακριβώς για αυτόν τον λόγο, οφείλουν να είναι κρυστάλλινοι ως προς την νομική και πραγματική τους υπόσταση, όπως και για την οικονομική τους διαχείριση».