«Είναι θλιβερή η ανύπαρκτη παρουσία της Ελλάδας στις προσπάθειες, που όφειλε να διαδραματίσει, για πολιτική λύση στο θέμα της Συρίας. Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, έπρεπε να είχε επιδείξει μία έμπρακτη κινητικότητα, επιβάλλοντας συναντήσεις του με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Η Ελλάδα είναι Ελλάδα και βρίσκεται ακριβώς στη πρωταγωνιστική περιοχή των εξελίξεων» δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση, ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Ταυτόχρονα ο κ. Κουίκ ζήτησε την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο τομέαρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επέκρινε τον υπουργό Εξωτερικών ότι «αφήνει αφήνει και πάλι να κάνει παιγνίδι (και μάλιστα επικίνδυνο) ο Ερντογάν, προτιμώντας να κινείται μεταξύ Βασιλίσσης Σοφίας, Ηρώδου Αττικού και Μεσογείων, αρκούμενος σε κάποια ελαχιστότατα τηλεφωνήματα άνευ αξίας (εξαίρεση εκείνο με τον ΥΠΕΞ Ιράν) και στις γνωστές δηλώσεις του "άνευ περιεχομένου", οι οποίες, όμως, με ένα καλό διάβασμα, υποκρύπτουν θέσεις συμφιλίωσης με όσους ζεσταίνουν τις μηχανές τους».