Δούρου: Επικίνδυνη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Συρίας

Δούρου: Επικίνδυνη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Συρίας

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να δηλώσει παρούσα στην στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου. 

«Η χθεσινή απόφαση των βρετανών βουλευτών να απορρίψουν τη συμμετοχή της χώρας τους στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας, δεν συνιστά κόλαφο μόνο για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. Αποτελεί ήττα του στρατοπέδου του πολέμου.

Και επίσης εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση, η οποία, αγνοώντας τον ΟΗΕ, χωρίς να έχει ληφθεί σχετική απόφαση, έσπευσε να δηλώσει ''παρούσα'' στη στρατιωτική επιχείρηση, παραχωρώντας όλες τις διευκολύνσεις χωρίς ακόμη να της έχει ζητηθεί τίποτε! Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι μόνο καταδικαστέα, αλλά και επικίνδυνη» αναφέρει η κυρία Δούρου.

«Με την ευθυγράμμιση με τις πολεμοχαρείς επιλογές, η κυβέρνηση καθιστά τη χώρα όχι νησίδα σταθερότητας, αλλά παράγοντα στη γενίκευση της σύγκρουσης. Μπροστά στον σκοτεινό ορίζοντα που διαγράφεται, μόνο οι λαοί, εκείνοι που πάντα πληρώνουν το βαρύ τίμημα των πολέμων, έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν τα πολεμοχαρή νέο-αποικιοκρατικά σχέδια» τόνισε η κυρία Δούρου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο