Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Σχέδιο για να αποκρούσει την φθινοπωρινή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει το ΠΑΣΟΚ γνωρίζοντας ότι η Κουμουνδούρου στοχεύει μονίμως προς τα... αριστερά της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει ανοιχτά για προσπάθεια δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης και θεωρεί ότι η διενέργεια εκλογών θα είναι αναπόφευκτη λόγω καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων.

Από την Χαριλάου Τρικούπη απαντούν πως δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί θόρυβο, επειδή βρίσκεται σε μία γενικευμένη στρατηγική αμηχανία καθώς δεν έχει να προσθέσει επιχειρήματα και προτάσεις αλλά αρκείται σε μία αριστερή στροφή στην λαϊκιστική αδιαλλαξία.

Παρόλα αυτά δεν περνάει απαρατήρητη η προετοιμασία που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΘ, ενώ στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται μήπως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα κατά την επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη για την Έκθεση στις 8 Σεπτεμβρίου.

Στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρυφτεί, ενδεχομένως και θα υποκινήσει τις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις στον χώρο της παιδείας και ήδη έχει ζητήσει από στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ενημερώσουν καθηγητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για τα δεδομένα προκειμένου να κυριαρχήσει η σύνεση.

Θεωρούν ότι οι πρόσφατες δηλώσεις Σαμαρά-Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας έκοψαν τα φτερά του ΣΥΡΙΖΑ που επένδυσε πολιτικά στην ανακίνηση του θέματος. Όμως ανησυχούν πως η Κουμουνδούρου θα επιδιώξει να εκμεταλλευθεί πολιτικά το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας ταυτίζοντάς το με απολύσεις ιδίως στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και μετά την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα.

Επίσης, στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν το embargo που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στην δημόσια τηλεόραση παρασύροντας σ' αυτήν την κατεύθυνση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πιστεύουν όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από την παρατεινόμενη κατάληψη του κτιρίου της Αγίας Παρασκευής κάτι που φαίνεται -όπως λένε- ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις των στελεχών του.

Στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες αναπτύχθηκε προβληματισμός και για την συγκρότηση της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Χ., Τρικούπη είδε πίσω από αυτήν μία νέα προσπάθεια της Κουμουνδούρου να διεμβολίσει την αριστερή πτέρυγα του κόμματος ξεκινώντας από τους χώρους δουλειάς όπου με σχετική ευκολία στελέχη της ΠΑΣΚΕ θα μπορούσαν να μεταπηδήσουν στην  "φιλική" σοσιαλιστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ...