Καταδικάζει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, την ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι εντυπωσιάζει το γεγονός πως αυτό το ενδεχόμενο βρίσκει απρόσμενους υποστηρικτές στην Ελλάδα, κατέκρινε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου που τάχθηκαν υπέρ της επέμβασης στη Συρία πριν ακόμα μιλήσει ο Μπάρακ Ομπάμα και πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του βρετανικού κοινοβουλίου για την συμμετοχή ή όχι της Βρετανίας στην επέμβαση.

«Τι άλλο να πει κανείς, πέρα από το να εκφράσει τη θλίψη του όχι μόνο για το ποιόν αυτών που μας κυβερνάνε αλλά και για τη ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας», διερωτήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «στις ΗΠΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση το 60% των πολιτών διαφωνούν με ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία όπως και ο  ελληνικός λαός δεν θέλει την Ελλάδα πρόθυμο σύμμαχο σε πολεμικές συρράξεις. Η απόφαση της ψηφοφορίας του βρετανικού κοινοβουλίου ήταν κόλαφος για τους υποστηρικτές της επέμβασης».

Στη συνέχεια σχολίασε την χρήση χημικών όπλων στη Συρία και ανέφερε πως «Το ενδεχόμενο να έχει γίνει χρήση χημικών όπλων είναι απόλυτα φρικτό και καταδικαστέο. Διόλου πειστική η πρόφαση όμως ότι επέμβαση αφορά αυτό το γεγονός, που είναι άλλωστε εξαιρετικά δύσκολο να εξακριβωθεί και να πιστοποιηθεί η ταυτότητα των δραστών. Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητο οι ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη, να επεμβαίνουν χωρίς την έγκριση και την νομιμοποίηση της διεθνούς κοινότητας. Να επεμβαίνουν επιλεκτικά, και μόνο εναντίον καθεστώτων που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και πολύ φοβόμαστε ότι βρισκόμαστε για άλλη μια φορά μπροστά στο ίδιο ακριβώς έργο, που παίχτηκε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Μόνο που πια δεν υπάρχουν δικαιολογίες, διότι το πάθημα έπρεπε να έχει γίνει μάθημα» .

«Οι ξένες δυνάμεις δεν δίνουν δεκάρα για την μαζική σφαγή των αμάχων, το μόνο που τους νοιάζει είναι τα γεωπολιτικά τους σχέδια. Πρόκειται για τρέλα και παραλογισμό που δεν οδηγεί πουθενά» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Όσο δεν μας αρέσουν τα δικτατορικά καθεστώτα, άλλους τόσους ενδοιασμούς έχουμε για την αξιοπιστία των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης» δήλωσε ο κ. Τσίπρας τηρώντας ίσες αποστάσεις από το καθεστώς του Ασαντ και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης.

Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα μπήκε και ο πρωθυπουργός. «Το καλοκαίρι αυτό κατέρρευσε με πάταγο ο διπλός μύθος που καλλιεργούσε επιμελώς ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά. Μετά τις σκληρές και άκαρδες δηλώσεις Σόιμπλε για χρηματοδοτικό κενό και νέο δανεισμό, που σημαίνει νέο μνημόνιο, τελείωσε το χαρούμενο παραμύθι του κου Σαμαρά. Μαζί με την προπαγανδιστική κατασκευή του success story, όμως, τρίζει και καταρρέει και η κυβέρνησή του».

«Σήμερα η αποτυχία των Μνημονίων δεν μπορεί να κρυφτεί. Ούτε να εξωραϊστεί με διάφορα φτηνά επικοινωνιακά κολπάκια. Σαν αυτό του κ. Στουρνάρα που αποκάλυψε ότι η πραγματική ανεργία είναι 14%, και επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η σαν τις διαβεβαιώσεις του, ότι το χρέος είναι βιώσιμο, αρκεί να το πιστέψουμε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας σηκώνοντας τους τόνους.

Μάλιστα όπως είπε η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Αυτό όπως τόνισε εξάλλου θα ζητηθεί σύντομα ίσως και με την προτροπή των ίδιων των δανειστών αυτή τη φορά που για διαφορετικούς λόγους θα οδηγηθούμε σε εκλογές, και θα κληθεί ο λαός μας να πάρει κρίσιμες αποφάσεις.