«Κακώς η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των γερμανικών εκλογών» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στη Real News επισημαίνοντας ότι «η Γερμανία δε μας δωρίζει τίποτα».

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η χρηματοδότηση της Ελλάδας κατά την προεκλογική περίοδο στη Γερμανία, ο κ. Βενιζέλος σχολιάζει ότι «κακώς η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο», επισημαίνοντας ότι αναπαράγονται και πάλι αρνητικά στερεότυπα για τη χώρα που δυσκολεύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης.

«Ακούω το επιχείρημα ότι ο γερμανός πολίτης πρέπει να γνωρίζει αν θα χρειαστεί να βοηθήσει περισσότερο την Ελλάδα. Η απάντηση είναι ότι η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη οικονομικά χώρα της ευρωζώνης, μας βοηθά σημαντικά, αλλά δε μας δωρίζει τίποτα, αντίθετα κερδίζει», υπογραμμίζει.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαμηνύει στους δανειστές ότι «σημασία έχει να πάρει μπρος η πραγματική οικονομία, να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή και οι δημοκρατικοί θεσμοί να λειτουργούν σταθερά».

Για το ενδεχόμενο απομείωσης του χρέους, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι το λεγόμενο «κούρεμα», αλλά ο συνδυασμός μείωσης επιτοκίων και μετακύλισης της λήξης ομολόγων και δανείων. «Αυτό μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα, αρκεί να μη γίνονται λάθος συζητήσεις με λάθος τρόπο», εκτιμά.

Σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι κακώς άνοιξε το θέμα αυτό και εξηγώντας πως «ισχύουν μόνο οι δηλώσεις που κάναμε ο πρωθυπουργός και εγώ την περασμένη Πέμπτη».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συριακή κρίση, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης σημειώνει πως για το θέμα αυτό «κάνουμε πολύ περισσότερα απ' όσα λέμε δημόσια», χαρακτηρίζοντας περίεργο το γεγονός ότι η αντιπολίτευση βιάζεται να κατακρίνει την κυβέρνηση χωρίς προηγουμένως να ζητήσει να ενημερωθεί για όλες τις πληροφορίες, «δηλαδή για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης στη Βουλή», αναφέρει.

«Ποιά χώρα, ποια πολιτική δύναμη και ποιός πολιτισμένος άνθρωπος αρνείται να καταδικάσει τη χρήση χημικών όπλων, ανεξαρτήτως του ποιός είναι ο δράστης;», διερωτάται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών.