Ελληνικό ενδιαφέρον θα έχει η διάρκειας 90 λεπτών τηλεμαχία ανάμεσα στους δύο βασικούς υποψήφιους για την Καγκελαρία στη Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ και Πέερ Στάινμπρουκ.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, όπως έχει προαναγγείλει, θα πιέσει ασφυκτικά τη γερμανίδα καγκελάριο να δώσει απαντήσεις για τα ελληνικά προγράμματα διάσωσης, καθώς και για τις προθέσεις της σχετικά με το ελληνικό χρέος και για το εάν εξετάζει νέο «κούρεμα» σε περίπτωση που επανεκλεγεί. 

Το ντιμπέιτ που θα αρχίσει στις 21.25 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 20 εκατ. τηλεθεατές.

Θα έχει σκληρούς κανόνες αφού οι «μονομάχοι» θα έχουν 90 δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους για να απαντήσουν, ενώ δεν επιτρέπονται οι σημειώσεις, παρά μόνο μια λευκή κόλλα χαρτί.

Στην πρώτη ερώτηση θα απαντήσει ο κ. Στάινμπρουκ, ενώ την τελευταία απάντηση, στο κλείσιμο της τηλεμαχίας θα δώσει η κυρία Μέρκελ.

Παρόντες στο στούντιο θα είναι 800 άνθρωποι ενώ τις ερωτήσεις θα υποβάλουν από το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD η Άννε Βιλ, από τον ιδιωτικό σταθμό RTL ο Πέτερ Κλέπελ, από το δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ZDF η Μάιμπριτ Ίλνερ και από τον σταθμό ProSiebenSat1 ο Στέφαν Ράαμπ.