Σκληρή επίθεση στις τελευταίες ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει με αφορμή την 3η Σεπτέμβρη, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ιστορικό στέλεχος και στενός συνεργάτης επί δεκαετίες του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από το Κίνημα.

Σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Η χαμένη τιμή της 3ης Σεπτέμβρη» ο κ. Παναγιωτακόπουλος τονίζει ότι η επέτειος σημαίνει αγώνα «για την κατοχύρωση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, η οποία περνά μέσα από την αποδέσμευση της χώρας μας από τους μηχανισμούς εξάρτησης του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικα. Το ξεπέρασμα του μνημονίου και η αυτοδύναμη πορεία της χώρας σε μια διαφορετική Ευρώπη, μια Ευρώπη ουμανιστικών ιδεών, ευαισθησιών και αξιών, κοινωνικών στρατηγικών, που στηρίζονται στην ελευθερία, το διάλογο, στις ευρύτατες συναινέσεις και την αλληλεγγύη των λαών, είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ».

Επισημαίνει ότι «η 3η του Σεπτέμβρη δεν είναι μια τυχαία ημέρα και την αξία της δεν μπορούν να αποτιμήσουν όσοι πρόδωσαν και ευτέλισαν τις αρχές,  τις αξίες μας και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού» και ζητά «δικαίωση της μακρόχρονης προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στον τόπο και στο λαό και τιμωρία όσων συνειδητά οδήγησαν στη σημερινή πολιτική του απαξίωση. Η πορεία αυτή θα είναι δύσκολη αλλά απελευθερωτική. Αυτή η πορεία είναι μονόδρομος για όσους παραμένουν πιστοί στα ιδανικά που κληρονομήσαμε από τον Ανδρέα Παπανδρέου».

TAGS